Inhoud modules

Inhoud modules

Module 1. Confronteren

Een confrontatie is het begin van elke ontwikkeling. Je ervaart dat iets in de samenwerking niet zo loopt als dat je zou willen. Wat zegt dit over jou? Hoe mag jij je ontwikkelen?
Maak kennis met je onbewuste patronen die jouw ontwikkeling belemmeren. Hoe kun je die ombuigen? Wat voor impact heeft dat op de samenwerking?

Gebaseerd op het Feeling voor bezielingmodel. (Ik ben oké en jij bent oké).

Module 2. Onkoppelen

Een confrontatie zorgt voor stress. Je leert wat stress is en wat de gevolgen daarvan zijn. We keren deze dag naar binnen toe en je gaat oefenen hoe je bij je gevoel kunt komen zodat je de wijsheid van je lichaam gaat gebruiken.
Ook leer je de impact erkennen van de onderstroom in teams en organisaties. We gaan dieper in op de onderstroom in jouw team.

Gebaseerd op het 4 kwadranten model van Ken Wilber.

Module 3. Creëren

Ontspanning zorgt voor oorspronkelijke gedachten. Leer hoe je jouw creatiekracht aanwakkert. Hoe kom je tot nieuwe ideeën, processen en hoe realiseer je hele grote, schijnbaar onmogelijke, prestaties? Hoe kun je elkaar daarin stimuleren? Wakker de creatiekracht aan en kom met elkaar tot nieuwe plannen en methodes.

Gebaseerd op de Creatiespiraal van Marinus Knoope

Module 4. Katalyseren

Om je idee versneld de wereld in te brengen, is het belangrijk dat je katalyseert. Effectieve communicatie waarin je  verbindend optreedt en je idee duidelijk communiceert, is belangrijk. Hoe neem je je collega’s mee in jouw droom? Hoe ga je om met irritaties en tegenwerking?

Het Johari-window staat centraal

Module 5. Thuiskomen

Het team waarin je functioneert maakt of jij je thuis voelt of niet. Als je je thuisvoelt, is katalyseren een koud kunstje. Hoe thuis voel jij je in jouw team of bedrijf? Wat is het kloppend hart? Komt dat overeen met datgene waar jouw hart voor opengaat? Wat kun je doen om daar naartoe te werken?

Gebaseerd op de Golden Circle van Simon Sinek

Module 6. Afstemmen

Als de why van je team duidelijk is gedefinieerd, is de vraag hoe je je team meekrijgt om deze invulling te geven en je doelen te realiseren.  Hoe motiveer jij je collega’s? Wanneer ‘duw’ je en wanneer ‘trek’ je?
Duwen en trekken hebben beide hun voordelen. Leer het effect ervan kennen en wissel af. Leer hoe je je speelveld afbakent en dus je grenzen aangeeft.

Gebaseerd op de push en pull manier van leidinggeven

Module 7. Integreren

Als je afgestemd bent op je team en met elkaar groeit, heb je een belangrijke stap gezet in je effectiviteit. De kunst is om met elkaar tot win-win situaties te komen.

Gebaseerd op de conflictstijlen van het Thomas & Kilmann model

Module 8. Liefhebben en Loslaten

Liefhebben en loslaten is de laatste stap in de COCKTAIL-methode. Waar ga jij vooral mee door samen met je team en wat laat je liever los? Hoe doe je dat?

In de laatste online bijeenkomst presenteren de buddy groepjes hun business innovaties aan elkaar. Het kan gaan om een product, methode of andere manier van samenwerken. Door dit met elkaar te delen, komt er veel energie en openheid in het team. Dit leidt tot impact, resultaat en ontwikkeling.

Geïnteresseerd? Wacht niet langer, profiteer van de korting en neem contact met me op. Ik ontmoet je graag!