Hoeveel feeling voor bezieling heb jij?

Wat krijg ik gave reacties binnen van mijn lezers. ‘Toepasselijk’, ‘concreet’, ‘zet aan tot actie’, ‘niet zweverig’, ‘feest der herkenning’. De één snelt door de bladzijden heen, een ander gebruikt het boek meteen als bronvermelding bij een scriptie en een derde verheugt zich erop met Pasen te beginnen aan het boek. Ik vind het erg leuk om jullie appjes en mailtjes te ontvangen en waardeer dat jullie me zo goed op de hoogte houden. Dank jullie wel! 

De COCKTAIL-methode is een pareltje
Voor mij is de COCKTAIL-methode een pareltje dat elke dag meer tot leven komt. Deze aanpak die zowel voor bedrijven, teams, leiders, de samenwerking tussen zzp’ers maar zelfs ook voor huwelijken werkt, begint met de C van Confrontatie. Waar het botst, knettert, leeg voelt of teleurstelt, word je altijd uitgenodigd om aan jezelf te werken. Bezieling begint altijd van binnenuit. 

Twee ondernemers
Tijdens mijn boeklancering hebben twee ondernemers, Paul Denis en Harry Platte, verteld welke confrontatie zij hebben ervaren die tot een behoorlijke transformatie in hun bedrijf heeft geleid. De openheid waarmee zij hun verhaal deelden, werd enorm gewaardeerd. 

Paul Denis, directeur van marketingcommunicatie bureau Morres & Company wordt in maart 2020 door de coronacrisis zwaar getroffen. Omdat orders uitblijven moet het bedrijf de tering naar de nering zetten. De ‘upside’ is de versnelling waarin Morres uitgedaagd wordt te werken aan de bedrijfsprocessen.

Harry Platte, directeur van woningbouwcoöperatie Parteon, reageert aangeslagen als zijn commissaris hem onderbreekt op het moment dat hij zijn presentatie begint met: ‘We zijn natuurlijk geen duurzaamheidsonderneming..’. ‘Als wij het niet zijn, wie dan wel?’ is de reactie die hij krijgt. Deze zin snijdt in Harry’s ziel. Het confronteert hem met zijn verlangen duurzamer te werken. Het zet hem en Parteon in beweging om een andere koers te varen en duurzaamheid echt op de kaart te zetten. 

Beide leiders leren van de confrontatie en grijpen dat aan tot ontwikkeling, zowel van henzelf als hun team en bedrijf. Het resultaat? Een bedrijf met een ziel en succesvolle resultaten. 

Nieuw en beter perspectief
Hoe meer je je antennes afgesteld hebt staan op de COCKTAIL-methode, hoe eerder en beter je reageert op elk detail dat je raakt. Persoonlijk zul je merken dat sommige stappen van de COCKTAIL-methode belangrijker voor je zijn om aan te werken dan andere. Zo begin ik steeds meer de O van Ontkoppelen te waarderen. Elke keer als ik de neiging heb me vast te bijten, doe ik nu een stap terug en neem afstand. Het leidt altijd tot een nieuw en beter perspectief! 

Doe de gratis Cocktailscan en krijg een persoonlijke tip in je inbox
Wil je in twee minuten weten aan welke stap uit de COCKTAIL-methode jij meer aandacht mag schenken? Wil je directe handvatten krijgen waardoor je meer bezieling (lees: impact) ervaart? Doe de gratis Cocktailscan en krijg een mail met jouw persoonlijke ontwikkeltip.

Op naar meer feeling voor bezieling. Dan volgt succes altijd!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.