Lekker buiten spelen

camper

Buiten spelen, vrij zijn, doen waar je zin in hebt. Dat is een lonkend perspectief. Maar wat houdt het in? Wat betekent het om écht vrij te zijn? Dus weg van je eigen kluwen aan gedachten die je aardig kunnen tegenwerken. Weg van de blokkades die jou beletten jezelf en je hele palet aan talenten te laten zien. Hoe mooi zou het zijn om die vrijheid en ruimte te hebben? En wat brengt dat?

Op zoek naar ruimte

Met deze vragen en drang naar ervaring hebben twee succesvolle ondernemers uit Valkenswaard, Jeroen Jonk (44 jaar en coach) en Sandra Lensink (45 jaar en yoga docente), besloten het roer om te gooien. En dan bedoel ik ook écht om. Ze hebben hun bedrijfslocatie van de hand gedaan, de huur van hun huis opgezegd en hun business trainingen en personal coaching gestaakt. Ze hebben een camper gekocht, opgepimpt, en zijn begin december samen met hun hond Floyd ‘op reis gegaan’, op zoek naar ruimte en onverwachte en onbekende wegen. Weg van de hectiek van alledag, weg van ‘het moeten’ en weg van de herrie in het hoofd. Ze hebben losgelaten om ‘buiten te spelen’ en in het ‘hier-en-nu’ te zijn.

Tonen van persoonlijk leiderschap

Stel je voor dat je bijna niets meer zou bezitten, geen baan, geen auto, geen huis en dat je nog maar weinig materialistische zekerheden zou hebben. Hoe zou het zijn als er op je Linkedin profiel zou staan: reispartner. Lijkt je dat wat? Of vind je het een eng idee? Het paradoxale is dat in het kwetsbaar worden, je kracht schuilt. Door je keuzes te baseren op dat wat jij belangrijk vindt, toon je persoonlijk leiderschap. “Nu gaan we  voor passie en talent met een grote kans dat het financiele dan ook wel goed komt”, aldus Jeroen.

Jeroen: “Loslaten valt niet mee. Als je gewend bent een bepaald inkomen te hebben, wil je vaak in je nieuwe baan ook weer dat inkomen of beter nog een stap omhoog. Dat hoort bij de verwachtingen en is een teken dat je ‘op koers’ zit. Door inkomen los te laten, ga je anders naar dingen kijken. Je verkoopt je te dure auto of je zorgt dat je geen tophypotheek aangaat. Het doorbreken van de financiële, belemmerende, materialistische lijn naar beneden maakt de weg vrij voor vrijheid naar boven. Wie ben je en waar draait het allemaal om?”
Steeds meer en meer jezelf worden, degene die je in aanleg al bent. Dat is de hoogste ontwikkelingsgraad die je kunt bereiken en wat het ultieme doel bij personal coaching is. Je staat dan midden in je Cirkel van Invloed.

Geef een boost aan je persoonlijke groei

Wat zijn jouw voornemens om in 2016 je persoonlijke groei een boost te geven? Het hoeft niet zo drastisch als bij Jeroen en Sandra, kleine stapjes kunnen ook al veel impact hebben.
Maak je keuzes op basis van jouw talenten en passies en ga lekker buiten spelen. Hierdoor open je jezelf, word je effectiever en zul je meer genieten.

Ik wens je veel inzicht en ruimte voor persoonlijke groei in 2016!

Wat zijn jouw plannen voor persoonlijke ontwikkeling?

Heb je al plannen voor je persoonlijke ontwikkeling in het nieuwe jaar?
Laat het ons weten en laat hier een comment achter.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.