Hoe klinkt jouw hart?

Salvador SingsZaterdagavond heb ik genoten van het optreden van Salvador Sobral bij het Eurovisiesongfestival 2017. Zijn performance was anders dan alle andere optredens; heel ingetogen en intiem. Dat maakte hem kwetsbaar en oprecht. Het bezorgde mij kippenvel. Terecht werd hij uitgeroepen tot winnaar. Zijn speech was zijn boodschap voor de wereld: “Laten we muziek maken die ertoe doet”. Muziek zonder opsmuk die rechtstreeks in het hart binnenkomt en verbindt.
Het maakt niet uit dat hij niet voldoet aan alle presentatieregels. Hij valt samen met zichzelf en daarom komt zijn boodschap rechtstreeks binnen.

PASSIE

Het is zo mooi om te zien wanneer iemand zijn passie leeft. Je bent dan moeiteloos succesvol. Salvadors staat-van-zijn noemen we bij HeartMath: hoge coherentie. Coherentie betekent samenhang. Voelen en denken zijn op elkaar afgestemd. Wat gebeurt er dan in je lichaam? Je interne processen werken optimaal samen. Dit gebeurt automatisch als je je puurste potentieel aanboort. Hiermee bedoel ik dat je datgene doet waarvoor je in de wieg bent gelegd.

In de kakofonie van de moderne samenleving is het moeilijk hoog coherent te zijn. We staan onder constante druk. Daar willen we van af. We verzetten ons. Dat zorgt voor de aanmaak van cortisol, het verouderingshormoon…

FLOW

Het goede nieuws is dat je je lichaam kunt ‘hacken’. Je kunt invloed uitoefenen op de samenhang van je innerlijke processen waardoor je je lichaam in ‘flow’ kunt brengen. Het hart speelt daarin een centrale rol. Vergelijk het hart met de drummer van de band. Door middel van ademhalingstechnieken stuur je dan congruente signalen naar je brein waardoor je performance versterkt en je mensen met je meekrijgt.

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Salvador wil weer uit de schijnwerpers en achter de coulissen zijn muziek maken. Doen waar hij sterk in is. Ik kijk er naar uit meer van hem te horen en geniet na. Het was een inspirerende en muzikale avond met een sterk staaltje persoonlijk leiderschap.

Ik help jou en je team graag op weg in je professionele ontwikkeling. Doelgerichtheid, effectieve communicatie en stress reductie zijn hierin sleutelwoorden. Ontdek de muziek van je hart, wees verbindend en stuw je team omhoog.