3 Tips om Creatiekracht te stimuleren

Wanneer heb jij je beste ideeën? Hoe stimuleer je de toestroom aan kansen?  
Weet je dat je elke dag wel tientallen goede ideeën hebt? Wanneer je je weerstand loslaat, ontvang je ze.

Let op: onderaan dit bericht, heb ik een mooie kans voor je. Vertraag dus even en neem de tijd om dit bericht te lezen. Gun je je de tijd niet? Gebruik dan onderstaande knop.

Lees door onder de foto

Deze vakantie was ik samen met mijn zoon Joshua in Boedapest. We wilden in een gezellige wijk uiteten gaan maar waren te vroeg uit de bus gestapt. Daardoor liepen we aan de verkeerde kant van de stadsmuur. Voor ons gevoel kwam er geen eind aan die muur. Het schemerde al, we liepen alleen en ik was behoorlijk op m’n hoede in deze vreemde stad. Het was net een verkeerde droom waarin je je machteloos voelt. We kregen wat onenigheid over de route die we nu moesten nemen, totdat we ons overgaven en besloten terug te lopen naar de bushalte. En wat we toen zagen? Een verscholen lift midden in de stadsmuur! Die hadden we allebei op de heenweg niet gezien. We besloten in te stappen, op hoop van zege. Weet je waar we uitkwamen? Midden in het restaurant van Jamie Oliver. Van het één op het andere moment waren we in een andere wereld.
Hoe kwam dat?

In dit artikel drie tips waardoor jij Ontkoppelt en je creatiekracht toeneemt.

1. Stap uit de waan van de dag

Elke keer wanneer je spanning ervaart, schiet je in je hoofd. Daarmee ga je voorbij aan de enorme intuïtieve kracht die in het lichaam schuilt. Die kan je voor je laten werken als je je hoofd tot stilstand brengt en met je lichaam in contact komt. Dat gebeurde bij ons op het moment dat we ons overgaven aan de omstandigheden en besloten terug te lopen. De spanning verdween, er ontstond een opgelucht gevoel en voilà, we zagen de lift die we de heenweg voorbij gelopen waren. Dat was echt een cadeautje!

Zo kom je in contact met de wijsheid uit je lijf.
Probeer elke dag te wandelen, te dansen of fysieke oefeningen te doen. Wanneer je van huis uit werkt, start je dag met een wandeling. Trek er ook tijdens lunchtijd op uit. Wandel samen met een collega of vraag een buurtgenoot. Probeer er iedere dag met iemand anders op uit te trekken.

Je werkt op drie fronten aan je impact:

  1. Fysieke beweging zorgt ervoor dat de intelligentie van je lichaam gestimuleerd wordt en daarmee je intuïtie. Naast ons hoofd hebben we ook een hart en buikintelligentie. Die activeer je onder andere door te wandelen. 
  2. Door tijd te nemen voor een wandeling neem je afstand van de dagelijkse hectiek. Daarmee v e r t r a a g je. Vertraging leidt altijd tot nieuwe invallen en daarmee versnelling later in het proces.
  3. Door het afwisselen van je wandelpartners krijg je verschillende gesprekken en een breed perspectief.

2. Laat je handrem los

Laat je handrem los door de sprankeling van het vrije kind bij jezelf te herontdekken. Herken je dat je door alle verantwoordelijkheid die je draagt, jouw glans bent kwijtgeraakt? Het instappen van de ‘geheime’ lift was natuurlijk voor mij ook een barrière. Want waar stapte ik eigenlijk in? Waar zou ik terechtkomen? Zou de lift wel werken? Maar ik liet m’n handrem los en stapte in. Boven werden we beloond!

Zo laat je je handrem los.
Volg je eerste ingeving. Je eerste ingeving heeft het vaak bij het rechte eind. Je hoofd met alle gedachten van lage kwaliteit (‘kan ik die lift wel vertrouwen?’) is er dan nog niet tussen gekomen. 

3. Leef vanuit overvloed

Elke professional die zichzelf serieus neemt, heeft een coach. Een goede coach zorgt ervoor dat je ruimte in je hoofd krijgt en daarmee nieuwe perspectieven en mogelijkheden krijgt.
Een coach gaat voorbij jouw programmering en stimuleert je vanuit overvloed te leven. Alles is namelijk rijkelijk voorradig. Dat is één van de natuurwetten. (Kijk maar eens hoeveel sterrenstelsels er zijn waarin triljarden levenssoorten zich bevinden). Datgene dat tussen jou en je creatiekracht instaat, zijn je gedachten van lage kwaliteit, je overtuigingen en oordelen.

Zo leef je vanuit overvloed.
Vraag jezelf wat je wilt bereiken. Doe dat keer tien, dat stimuleert je om groot te denken en het overvloedsprincipe toe te passen. 

Door uit de waan van de dag te stappen, je handrem los te laten en te leven vanuit overvloed, krijg je de beste ideeën en kansen. Veel succes!

Wil je aan de slag met je persoonlijke bezieling en je impact vergroten? Wil je net als een groep enthousiaste lezers meedoen met de online Verdiepingsslag bij mijn boek Feeling voor bezieling? Acht dinsdagavonden ontmoeten we elkaar online van 20.00 tot max. 21.30.
Er zijn nog enkele plekken vrij. Lees er meer over en meld je aan via onderstaande knop.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.