Anderhalf jaar lockdown: 3 tips om weer te vlammen!

Is jouw team toe aan een opfrisser?
Wil je weten hoe je meer bezieling in je team krijgt?

Ik geef je graag drie concrete tips die je vandaag al kunt toepassen om met je team naar meer bevlogenheid te bewegen. 

Lees door onder de foto.

Tip 1 – Stel dat jij de baas bent
Om het plezier dat jouw mensen aan hun werk beleven te vergroten, is het belangrijk dat iedereen het gevoel heeft dat ze voor een groot gedeelte eigen baas zijn.
Zoek met je team de grenzen op hoe je meer verantwoordelijkheid bij hen neer kunt leggen. Wees nieuwsgierig naar hun input. Stel de volgende vraag: 
‘Stel dat jij leider van dit team zou zijn, wat zou je dan aanpakken?’ Deze vraag ontlokt veel creativiteit en geeft een enorme hoeveelheid positieve energie. Neem de reacties serieus. Koers met elkaar af op een nieuwe manier van organiseren. 

Tip 2 – Doe de Cocktailscan
Om de onderlinge contacten naar een hoger plan te trekken, is het belangrijk te voelen of het team inclusief is. Doet iedereen ertoe? Wordt er naar ieders mening geluisterd? Onderzoek het met de volgende vragen:
Hoe vind je de samenwerking met je collega’s? Waar ligt dat aan? Heb jij het idee dat je er helemaal bij hoort? Hoe kun je zelf de onderlinge betrokkenheid vergroten? 
Om de onderlinge verbondenheid te vergroten, is het aan te raden de Cocktailscan in te vullen. Ga daarna met elkaar het gesprek aan over de verschillende uitkomsten. Wat zijn de verschillen? Hoe komt dat?  

Tip 3 – Investeer in ontwikkeling
Ga na of jij en je collega’s op de juiste plek zitten en of jullie doen waar je goed in bent. Of dat zo is, kun je eenvoudigweg checken met de volgende vragen: Hoe uitdagend is je werk? Welke initiatieven heb je de laatste tijd genomen? Hoe zou je willen groeien? 
Wees je ervan bewust dat je geen betere investering kunt doen dan investeren in je mensen. Dat betaalt zich altijd terug! 

Kortom, ga het gesprek met je mensen aan, luister goed naar de antwoorden en vraag door. Gebruik de informatie die je krijgt om de bevlogenheid van je team te vergroten. 

Meld je aan voor een transformerende Bezielingstocht.
Wil je het opfrissen echt krachtig oppakken? Meld je dan samen met je team aan voor een transformerende Bezielingstocht. In deze tocht doorlopen we de COCKTAIL-methode, de aanpak die de beweging tot bezieling inzet. 

“Door de Bezielingstocht weet ik niet alleen wat mij bezielt en bezighoudt maar ook wat ik moet doen om bezield te blijven. Daarnaast weet ik wat mijn collega’s drijft en wat we van elkaar nodig hebben om echt een bezield team te worden. Natuurlijk wist ik van tevoren dat het twee hele mooie dagen zouden worden. Maar dat we de tweede dag ook zo de diepgang geraakt hebben, was echt bijzonder. Dat dat gebeurt is heel gaaf!”
Mara van Sluis, deelneemster van de Bezielingstocht, mei 2021.


Warme groet en tot de volgende keer!
Dorine

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.